Fălticeni

În Fălticeni vor organiza activităţi următoarele asociaţii/instituţii:


Cercul de astronomie Vintilă Siadbei

Locaţia evenimentului:
Falticeni Jud. Suceava Colegiul Agricol Falticeni

Acţiunile care vor fi organizate:
Seara astronomica ,,Astronomie si muzica"-joi 2 aprilie 2009 intre orele 20-23 pe terenul de sport al Colegiului Agricol Falticeni. Observatii cu telecopul, luneta si binoclul asupra corpurilor ceresti. Telescop newtonian 200mm/1m montura EQ-5 automatizat GoTo cu 13500 obiecte ceresti in memorie, cu camera CCD. Luneta 90mm/90mm, montura EQ3-
Actiunea va incepe cu descrierea elementelor fundamentale de astronomie, prin descrierea constelatiilor folosind un laser astronomic, laptop cu programe de simulare a cerului astfel incat persoanele participante sa invete cerul pe viitor in mod independent. Vom realiza astrofotografii ale Lunii, planeta Saturn, galaxii, nebuloase, stele duble, etc. Observatiile astronomice vor fi facute pe fond muzical. Speram sa fie cer senin. In caz contrar vom repeta actiunea a doua seara sau a treia seara pana cand va fi senin. Pe viitor vrem ca in fiecare joi intre orele 20-23 sa facem observatii. Fie ca astronomia sa devina obiect obligatoriu de studiu iar fiecare scoala din Romania sa fie dotata cu un telescop.
prof. dr. Petru Craciun

Nr. de persoane şi voluntari implicaţi în organizare/participare: 200

Parteneri/colaboratori locali:
Inspectoratul Judetean Suceava Insp. Fizica-Chimie prof. dr. Carmen Ciobica
Palatul Copiilor Suceava Dir. prof. Victor Sutac
Col. Nat. „Petru Rares” Suceava. Dir. adj. Anca Greculeac
Clubul Copiilor Falticeni Dir. prof. dr. Marcel Porov
Colegiul Agricol Falticeni Dir. prof.Mihai Vitcu

Date de contact:
Orgnizator: prof. dr. Craciun Petru, profesor de fizica Col. Agricol. Falticeni, responsabil cerc de astronomie Clubul Copiilor Falticeni, telefon 742/085992, crcnpetru@yahoo.com.